Seura

HamSu:n historiaa ja nykypäivää

Haminan Sulkapalloilijat ry:n perustava kokous pidettiin Haminan nuorisotoimistolla 9.1.1985 tarkoituksena edistää sulkapalloilun harrastamista Haminan seudulla. Ensimmäiseen johtokuntaan valittiin Eero Mähönen, Timo Silvo, Ari Brusila, Elisa Honkamaa ja Kari Risu.
Eero Mähönen toimi puheenjohtajana vuoteen 1994 asti ja sen jälkeen seuraa on luotsannut Timo Silvo.
Seuran tyylikkään logon suunnitteli ja piirsi haminalainen Pekka Tschernov.
Seura liittyi aluksi SVUL:n Kymenlaakson piirin, Suomen Sulkapalloliiton ja Suomen Kuntourheiluliiton jäseneksi.

1990-luvun alkupuolella HamSu oli seurayhtymä Havesportin jäsen, mutta tällä hetkellä seura on Suomen Sulkapalloliiton ja Kymenlaakson Liikunnan jäsen.

HamSu:n ensimmäiset pelivuorot olivat Torinvarren koululla ja myöhemmin saatiin vuoroja Pappilansalmen koululle, jossa harjoitellaan nykyisinkin.
Kilpailutoiminta koostui alkuvaiheessa Kouvolan Sulkapalloseuran ja Voikkaan Vesan välisten seuraotteluiden merkeissä. Ensimmäisiin kansallisiin kilpailuihin osallistuttiin helmikuussa 1985 Kuusankoskella.
Lokakuussa 1985 Haanojan Haalilla Timo Silvo voitti D-luokan ja on ensimmäinen seuran C-luokkaan noussut pelaaja. Loppuottelussa vastassa oli Yrjö Viitikko ja voitto tuli erin 2-1.

Seuraotteluita Virojoen sulkapalloilun harrastajia vastaan pelattiin 80-luvun lopulla.

Kansallisia kisoja HamSu järjesti vuosina1988–1992 ja 90-luvulla järjestettiin muutamia firmapuulaakeja.

Seurojen väliset nelimailaturneet olivat ohjelmassa jo 80-luvun lopulla sekä 2000-luvun alkupuolella.
Seuran oheislajina pelailtiin sählyä 1990-luvun loppupuolelta aina 2000-luvun alkuun.
Vuonna 2005 Qvick Cup:ksi nimettyyn ja syyskaudella pelattavaan seurojen väliseen 4-peliturnaukseen HamSu on osallistunut kaikkina vuosina. Tuloksena on 6 voittoa vuosilta 2007,2008,2015,2016,2017 ja 2018
Vuonna 2009 aloitettu HamSu:n vuosittainen kevätturnaus on kerännyt lähiseuduilta parhaimmillaan noin 100 pelaajaa ja ilahduttavan paljon junioripelaajia.
Lajin esittely- ja valmennustapahtumia lähiseudun kouluilla on järjestetty useampiakin 2000 luvulla.

Jäseniä seurassa sen historian aikana on ollut kaikkiaan n. 500, ja useampiakin alkuvuosien jäseniä on toiminnassa edelleen mukana. Korkein jäsenmäärä 125 kpl on vuodelta 2012.

Jos olet kiinnostunut sulkapalloilun harrastamisesta Haminan seudulla, niin HamSu tarjoaa uusille pelaajille mahdollisuuden lajin harrastamiseen harjoitusvuoroillaan Pappilansalmen koululla.

Pelivuoroja on tarjolla kolmelle ryhmälle: junioreille, harrastajille ja edellisistä ”uloskasvaneille” pelaajille.

Jos olet nuori (alle 18v) ja et ole aikaisemmin harrastanut sulkapalloilua, voit tulla juniorivuoroille tutustumaan lajiin. Seura tarjoaa ohjattua opastusta ja eritasoisia pelikavereita eli voit tulla yksin tai kaverin kanssa. Suositeltavia varusteita ovat sisäliikuntaan soveltuva asu ja pelitossut. Jos et omista mailaa, niin voit lainata seuran välineitä ja hankkia oman mailan myöhemmin.

Jos et kuulu ikäsi puolesta edelliseen ryhmään, niin harrastajille tarkoitettu ns. kondis- ryhmä on luultavasti sopiva vaihtoehto. Suositeltavat varusteet ovat sisäliikuntaan soveltuva asu, pelitossut ja sulkapallomaila ja palloja.

Mikäli olet aikaisemmin harrastanut lajia ja mahdollisesti käynyt kilpailuissa, voit tulla ns. aikuisten vuoroille.

Jos päätät jatkaa harrastusta, niin olet tervetullut HamSu:n jäseneksi. Jäsenmaksu sisältää pelivuorot, ohjatun opastuksen ja pallot junioreille.

Seuran kautta voi ostaa sulkapalloja (aitoja sulkaisia) edulliseen seurahintaan.

Lisätietoja voit kysyä mm. Janne Kivimäeltä tai muilta vastuuhenkilöiltä.